Всеки пенсионер, който реши да се ваксинира срещу COVID-19 в следващите

...
Всеки пенсионер, който реши да се ваксинира срещу COVID-19 в следващите
Коментари Харесай

Ваксинираните пенсионери ще получат еднократно по 75 лева

Всеки пенсионер, който реши да се имунизира против COVID-19 в идващите месеци или към този момент се е ваксинирал с три дози, ще получи еднократна добавка от 75 лв. към пенсията. Това обяви премиерът Кирил Петков. Той направи изказване пред медиите във връзка новите стопански тласъци за имунизация. Няма да има пенсионер, който да се е ваксинирал изцяло и да не получи тази добавка, увери Петков. Програмата отваря от началото на януари до 30 юни.

Пенсионерите, които не са имунизирани изобщо, ще получат по 75 лв., в случай че си слагат първа доза през идващите месеци. Ваксинираните с две дози ще получат добавката, ако си слагат трета доза. Вече имунизираните с три дози ще получат по 75 лева, когато тръгне програмата.

" Надеждите са, че в случай че до началото на февруари имунизираме в допълнение 300 000 души над 65 години, това би трябвало да облекчи и опцията за запълване на лечебните заведения в идната коронавирус вълна с един доста осезателен % ", сподели министър-председателят. Това ще бъде доброволна мярка, съпроводена от мощна осведомителна акция.  " Започнахме доста нападателна акция, с цел да осведомяваме българските жители за всички легенди за имунизациите, които не са правилни ", разясни Кирил Петков. Той даде образец с изказванията, че имунизациите въздействат на бременността, че има доста странични резултати или пък е нова технология.

Всеки има отговорност върху личното си здраве, уточни министър председателят. Той обаче акцентира, че от самостоятелните решения на всеки един от нас зависи дали в идващите месеци още веднъж ще имаме претъпкани лечебни заведения, дали държавният бюджет ще харчи доста пари за лечение на коронавирус пациенти, дали хора с други заболявания ще могат да отидат до лечебните заведения, дали децата ще могат да учат свободно и дали нашите близки ще бъдат здрави. 

Петков предизвести, че в случай че ниският % на имунизация у нас се резервира, до момента в който европейските ни сътрудници към този момент са с висок брой ваксинирани, има заплаха да намалеят приходите ни от туризъм. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР